Technische ontwikkelingen blijven continu plaatsvinden, zo ook op de kabelmarkt. Nieuwe storingsbronnen vroegen om een nieuwe antenneversterker. Afgestemd op de markt heeft Hirschmann de antenneversterker HMV41 ontwikkeld. De HMV41 is de opvolger van de populaire GHV41MX. De versterker is duurzaam, energiezuinig en future-proof. Ten opzichte van zijn voorgangers heeft de HMV41 twee duidelijke voordelen.

1.2 GHz Ready

Tegenwoordig worden steeds meer uitgebreidere zenderpakketten aangeboden door kabelaanbieders. Daarnaast worden meer en meer zenders aangeboden in HD, iets wat in de toekomst UHD (Ultra HD) zal worden.

Er is meer bandbreedte nodig om alles over dezelfde COAX-kabel te kunnen versturen. Veel kabelaanbieders zullen in de toekomst over gaan schakelen naar 1.2 GHz, echter ondersteunen de huidige antenneversterkers maar tot 1 GHz. Hierbij ontstaat het probleem dat een oude versterker het deel tussen 1 en 1.2 GHz niet zal versterken. Hirschmann geeft met de HMV41 een oplossing voor het probleem. Deze nieuwe antenneversterker is namelijk 1.2 GHz Ready en dus future-proof.

4G / LTE Proof

Het 4G / LTE signaal, dat voornamelijk wordt gebruikt voor mobiel internet, werkt op dezelfde frequentieband als het kabelsignaal. Wanneer het 4G signaal niet genoeg wordt afgeschermd kan het zo zijn dat je slecht tot geen beeld ontvangt op je tv. Daarom is het belangrijk dat er naast COAX-kabels en connectoren, ook antenneversterkers zijn met afschemering tegen het 4G-signaal. De HMV41 is 4G / LTE Proof en laat je genieten van optimale beeldkwaliteit.

Naast deze praktische verbeteringen is er ook gedacht aan design en gemak. Het signaalniveau en de (inter)activiteit kan direct op de voorzijde van de versterker worden afgelezen dankzij 3 LED indicatoren. Daarnaast heeft de opvolger van de GHV41MX ook KabelKeur. De Coax versterker GHV41MX kun je één op een uitwisselen met HMV41.

KabelKeur Keurmerk