TOP

Hirschmann Multimedia INCA 1G internet over coax adapter

Heeft u alleen coaxbekabeling in huis, maar wilt u wel genieten van een high speed internet op bepaalde plekken? Met de nieuwe INCA 1G internet over coax adapter realiseert u eenvoudig een Gigabit internetverbinding over uw (bestaande) coaxbekabeling. Deze netwerk converter is de opvolger van de populaire MA 32 netwerk converter.

De INCA 1G is ideaal wanneer u graag wilt profiteren van alle voordelen van een bekabeld netwerk, maar enkel coaxbekabeling in huis heeft liggen. Zo is de netwerk converter ook geschikt voor toepassing op plekken waar er geen UTP-bekabeling getrokken kan worden of waar dat te duur is. Met de INCA 1G internet over coax adapter kunt u zonder nieuwe kabels aan te leggen internetten, streamen en gamen over bestaande coaxkabels. Geen nieuwe netwerkabels trekken of stopcontacten wisselen, maar inpluggen en gaan!

INCA 1G voordelen

Ten opzichte van zijn voorganger MA 32 netwerktransponder biedt de INCA 1G internet over coax adapter meerdere voordelen:

  • Geschikt voor datasnelheden tot 1000 Mbps
  • Biedt een betrouwbare en stabiele giganet verbinding
  • USB gevoed (Micro-USB kabel wordt bijgeleverd). Standaard wordt er geen USB voeding meegeleverd, deze is echter los te bestellen. Deze voeding is in tegenstelling tot veel USB voedingen (zoals telefoon laad voedingen) geschikt voor 24/7 bedrijf. Uiteraard kan de INCA 1G ook in een USB aansluiting van een TV aangesloten worden. Let er dan wel op dat bij sommige tv-toestellen de USB voeding wegvalt als men de TV uitschakelt.
  • Zeer compact en handzaam design
  • Zowel per stuk als in handige set verkrijgbaar

Het aansluiten van INCA 1G

Het aansluiten van de INCA 1G internet over coax adapter van Hirschmann Multimedia is relatief simpel volgens het Plug & Play principe. De opzet is sterk afhankelijk van uw wensen. U kunt gebruik maken van een punt-punt verbinding, dan heeft u aan een INCA 1 G set voldoende. Bij een punt-multipunt verbinding kan er (tot maximaal 16 stuks in één cluster) volstaan worden met één inkoppelende INCA 1 G en per gewenst uitkoppelpunt een uitkoppelende INCA 1G module. Het aantal is dan afhankelijk van het gewenste aantal aansluitpunten. Hiervoor verwijzen wij naar de standaard aansluitschema`s voor het INCA concept.

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn voor een goede werking. Zo mag er nooit een versterker tussen de INCA adapters zitten. En alle INCA adapters dienen onderling altijd verbonden te zijn op de CATV MoCA aansluiting (dat is de IEC female aansluitbus), de andere aansluiting op de INCA adapter aangegeven met CATV is TV in/ uit (afhankelijk van de opstel plaats). Op de RJ45 aansluiting kunt u de gewenste data in- en uitkoppelen (modem/router/PC/set-top box etc. Daarna bent u klaar om te genieten van high speed internet over uw bestaande coaxkabels!

Let op: voor complete conversie heeft u ALTIJD minimaal 2 stuks INCA 1G nodig

Voor vragen of persoonlijk advies kunt u bellen naar 0412-615552 of mailen naar info@elektrototaalmarkt.nl.