Inbraak gebeurt anderen alleen toch? Fout! Er is een kans dat je zelf een keer het slachtoffer wordt van inbraak. Tref voordat je op vakantie gaat voldoende maatregelen om een mogelijke inbraak te voorkomen. In deze blog geven we je meerdere anti-inbraaktips zodat je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.

Je huis veilig achterlaten

Wanneer je op vakantie bent wordt je huis een makkelijk slachtoffer van inbraak. Hoewel het materiële (vaak) kan worden vervangen, kan een gevoel van onveiligheid blijven hangen. Gelukkig zijn er genoeg tips om je huis veiliger achter te laten, zodat je rustig kunt genieten van een welverdiende vakantie.

De 10 tips:

1. Zorg dat je huis er bewoond uitziet. Doe daarom geen rolluiken of gordijnen helemaal dicht.

2. Haal alle waardevolle spullen uit het zicht. Je laptop neem je misschien wel mee of hij staat niet in het zicht, maar onder waardevolle spullen vallen ook sieraden en autosteutels.

3. Controleer of álle ramen en deuren dicht zijn. Daaronder vallen ook eventuele kelderraampjes. Sluit altijd alles af met goede sloten.

4. Laat je post niet zichtbaar opstapelen. Een hele stapel post verraad namelijk snel je afwezigheid. Je kunt bijvoorbeeld een goede vriend(in) of de buren vragen om de post regelmatig op te bergen.

5. Schakel je tv en andere elektrische apparaten helemaal uit. Trek ook de stekker uit het stopcontact, op die manier loop je geen risico op stroomsluiting. Wil je meerdere apparaten tegelijk uitschakelen? Sluit dan diverse stekkers aan op een stekkerdoos.

6. Plaats een alarmsysteem of camera’s om de veiligheid van je huis te garanderen. Erg effectief!

7. Stel met behulp van een tijdschakelklok de verlichting in in bijvoorbeeld de slaapkamer. Een tijdschakelklok kun je per dag ook anders instellen.

8. Inbrekers houden er niet van om in het licht te werken of in het donker gezien te worden. Zorg daarom voor goede verlichting rondom het huis en sensorverlichting bij de deuren.

9. Vertel tegen je buren wanneer je op vakantie gaat. Zij kunnen een oogje voor je in het zeil houden. Het kan handig zijn om een huissleutel bij iemand achter laten voor in geval van nood.

10. Kondig niet op Social Media aan (Facebook, Twitter, Instagram, blogs etc.) dat je op vakantie gaat! Ook inbrekers gaan met hun tijd mee. Wil je toch graag op Social Media vermelden dat je op vakantie gaat? Zorg dan dat je al jouw persoonlijke gegevens goed hebt afgeschermd.

Elektrototaalmarkt.nl kan een bijdrage bieden in het beschermen van jouw huis. Het uitgebreide assortiment bevat een breed scala een alarmsystemen, sirenes en camera's. Wil je graag persoonlijk advies ontvangen over het beveiligen van je huis tijdens je afwezigheid of vakantie? Neem dan contact met ons op via 0412 - 615 552 of info@elektrototaalmarkt.nl.