Al meer dan 20 jaar is de Hager Vision groepenkast een vertrouwd gezicht in vele Nederlandse woningen. In 2017 werd Vision op meer dan 15 punten vernieuwd, na een uitgebreid ontwikkeltraject waaraan Nederlandse installateurs meewerkten. Het resultaat is de vernieuwde Vision verdeler; vol slimmigheden, gekenmerkt door montagegemak. Lees meer in deze blog over de vernieuwde Vision groepenkast.

Kleinste details maken het grootste verschil

Het grootste verschil wordt gemaakt door de kleinste details; dat geldt ook voor de Hager Vision verdeler. Een uitvoerig ontwikkeltraject met Nederlandse installateurs resulteerde in een behuizing die op veel aspecten een grote vooruitgang biedt. Het gemak waardoor de Hager Vision groepenkast wordt gekenmerkt start al bij de verpakking, deze is eenvoudig zonder gereedschap te openen. Het opengeklapte deksel biedt ruimte voor de losse afdekkap schoon en veilig neer te leggen. In het bodemdeel zitten de onverliesbare bevestigingsschroeven al op de juiste positie.

Hoger buisinvoerstuk

Doordat de plafondhoogte in Nederlandse woningen is toegenomen heeft praktisch elke meterkast ruimte voor een buisinvoerstuk van 145mm. Dit hogere buisinvoerstuk van de vernieuwde Vision verdeler biedt meer werkruimte voor de installateur. Er is ruimte voor een verticaal geplaatste aardrail, overlengte van installatiedraad kan netjes worden weggewerkt en er kan bijvoorbeeld een klemmenstrook worden geplaatst bij beperkte bedradingslengte.

Hager Vision groepenkast verhoogd buisinvoerstuk

Stapelbare buishouder

Hager Vision groepenkast buishouderMet de bijpassende achtvoudige buisklem kan de installateur buizen vanuit het plafond strak en stevig te bevestigen. Deze houder is geschikt voor buizen van 16 en 19 (20)mm buizen. Via een klikverbinding is de buisklem stapelbaar, hierdoor is het mogelijk om 2 rijen buizen op elkaar te monteren.

Vanzelfsprekend zijn alle componenten in de Hager Vision groepenverdeler uitgeruste met QuickConnect aansluiting, voor snelle en veilige verbindingen. Ook het bijplaatsen of verwijderen van componenten zonder het demonteren van de doorverbindrail maakt van de nieuwe Vision een erg gebruiksvriendelijke groepenkast.

Duidelijke en flexibele codering

De voorgeassembleerde groepenkasten zijn voorzien van al aangebrachte codering. In tegenstelling tot de vorige reeks Hager Vision verdelers, bestaat de codering niet meer uit stickers maar uit papierstroken met codering achter uitneembare coderingsstrookhouders. Op deze manier kan codering altijd eenvoudig worden aangepast en vernieuwd. Voor eventuele aanpassingen en uitbreiding wordt er ook standaard een coderingsstrook voor uitbreidingssets meegeleverd.

Hager Vision groepenkast codering

Bedradingsgemak voor de installateur

Een andere verbetering van de vernieuwde Hager Vision groepenkast is de gladde bodem tussen de behuizing en het montageframe. Hierdoor glijden kabels zonder moeite achter de componenten langs. De draaddoorvoerflap, die aan het montageframe is bevestigd, versterkt het eenvoudig doorvoeren van kabels. Deze zorgt er namelijk voor dat de draad niet blijft hangen aan de onderzijde van de componenten.

Handig consumentenboekje

het ruim 14 centimeter hoge buisinvoerstuk biedt een extra voordeel; in een houder op het deksel vindt u het standaard meegeleverde consumentenboekje. Dit boekje bevat alle informatie die u nodig heeft om eventuele storingen op te lossen. Via een combinatie van tekst en foto's is die informatie helder weergegeven.

Hager Vision groepenkast consumentenboekje

De vernieuwde Hager Vision groepenkasten zijn verkrijgbaar op Elektrototaalmarkt.nl. De vorige reeks Vision groepenkasten kenmerkten zich aan 'VKS' in hun fabrikantscode, de nieuwe groepenkasten en onderelen zijn te herkennen aan 'VKG' in de fabrikantscode.