Per 1 januari 2018 zijn de Ecodesign richtlijnen omtrent ventilatie verscherpt. Itho Daalderop heeft dit moment aangegrepen om zijn CVE-units te verbeteren. De CVE-units zijn in een nieuw jasje gestoken en ook qua eigenschappen iets veranderd. Zo is er vanaf 1 januari 2018 standaard een vochtsensor in de ventilatie-unit geïntegreerd.

CVE met geïntegreerde vochtsensor

De vochtsensor die vanaf 1 januari 2018 geïntegreerd is in alle CVE-units meet daarmee nog nauwkeuriger. Dit maakt de CVE ventilatie-units weer slimmer. Deze sensor zit ook in de verbeterde CVD pijpdakventilator. Zo voldoen zowel de CVE als CVD ventilatie-units aan de verscherpte Ecodesign richtlijnen.

Deze verbetering betekent ook verandering van het CVE alles-in-één pakket. De RFT-zender in dit Itho Daalderop pakket wordt namelijk vervangen door de RFT auto zender. In de auto stand reageert de CVE-S ventilator automatisch op de aanwezige sensoren. Dat is pas slim ventileren!

Ook de inhoud van het CVE OPTIMA en OPTIMA Inside pakket verandert. CVE OPTIMA, voorheen geleverd met losse CO2-sensor en RFT zender, is per 1 januari 2018 voorzien van een geïntegreerde vochtsensor aangevuld met de losse CO2-sensor. De RFT zender in dit pakket vervalt. De CVE Optima Inside woonhuisventilator wordt dan geleverd met zowel een geïntegreerde vochtsensor als CO2-sensor.

Wit is het verbeterde blauw

CVE ventilatie-units kenmerkten zich jarenlang door hun wit/blauwe uiterlijk. De CVE units zijn de eerste producten van Itho Daalderop die worden omgezet naar de nieuwe look: een mooie balans tussen wit en grijs. Deze kleurcombinatie geeft de units een professioneel en innovatief uiterlijk. In de komende jaren zullen meerdere producten uit het huidige gamma van Itho Daalderop worden omgezet naar dit nieuwe design.

Extra stekker in ventilatiepakketten

Een extra toevoeging op de verbeteringen in het ventilatie aanbod van Itho Daalderop is dat de ventilatiepakketten per 1 januari 2018 standaard worden geleverd met een extra stekker. Afhankelijk van het pakket is dit een losse eurostekker of perilex stekker. Door deze toevoeging heeft u voor elke situatie de juiste stekker voorhanden.

• Alles-in-één ventilatiepakket: de CVE-S ECO SP met een perilex stekker vormt de basis en krijgt per 1 januari 2018 een extra losse eurostekker
• OPTIMA: de CVE-S ECO HE met een eurostekker vormt de basis en krijgt per 1 januari 2018 met een extra losse perilex stekker
• OPTIMA Inside: de CVE-S ECO HP met een perilex stekker vormt de basis en krijgt per 1 januari een extra losse eurostekker

HRU warmteterugwinunits met vuilfilterindicatie

Ook de HRU warmteterugwinunits zijn geüpgraded naar de nieuwe Ecodesign-richtlijnen. Vanaf 1 januari 2018 zijn de WTW-units voorzien van een vuilfilterindicatie en bestaat de reeks uit:

• HRU ECO 200
• HRU ECO 300
HRU ECO 350

De HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt de huidige HRU ECO 150 en de HRU ECO 350 (350 m3/h) is de vervanger van de HRU ECO BAL. Daarnaast kan de HRU ECO 350 ook communiceren met Spider klimaatthermostaat en sensoren. Hiervoor waren de HRU ECO 200 en 300 al geschikt.

CAS dakventilatoren verbeterd

De laatste reeks ventilatie-units die wordt vernieuwd is de CAS serie, bestaande uit dakventilatoren. De nieuwe ventilatoren zijn ontwikkeld om in elke installatie een verbetering te brengen op het gebied van geluid, installatiesnelheid en energiezuinigheid. Daarnaast zijn de regel- en aansluitmogelijkheden verder verbeterd. Diverse typen CAS dakventilatoren van Itho Daalderop komen per 1 januari 2018 te vervallen. De compleet vernieuwde range CAS dakventilatoren zal beschikbaar zijn per 1 april 2018.