Het traditionele tv kijken gaat veranderen! Kabelprovider Ziggo stopt namelijk met het doorgeven van analoge televisie. Het kabelbedrijf begint in april met de gefaseerde uitschakeling van analoge tv, over een periode van twee jaar. Tijd dus om uw huisinstallatie te controleren! Lees in deze blog hoe u een perfect digitaal signaal kunt waarborgen.

Tip 1: Gebruik kwalitatief goede coaxkabels

Goede coaxkabels zijn cruciaal voor een optimale tv-ontvangst. Verouderde of kwalitatief slechte coaxkabels kunnen gevoelig zijn voor vocht, waardoor corrosie kan ontstaan. Ook hebben dit soort kabels vaak een slechte afscherming. Wanneer coaxkabels niet goed afgeschermd zijn neemt de kans op storing toe en is uw huisinstallatie niet 4G (LTE)-proof.

Met de KOKA 9 Eca coaxkabel van Hirschmann Multimedia is uw huisinstallatie wél afgeschermd tegen 4G (LTE) signalen. Deze kwalitatief goede coaxkabel is namelijk zeer goed afgeschermd en heeft een lage demping. Hierdoor krijgen externe 4G (LTE) signalen geen kans en blijft storing uit!

Tip 2: Gebruik de juiste connectoren


Niet alleen het gebruik van hoogwaardige coaxkabels is belangrijk, het gebruik van de juiste connectoren spelen ook een grote rol. Wanneer er in een huisinstallatie connectoren zijn toegepast van mindere kwaliteit kunnen deze de oorzaak zijn van diverse signaal problemen zoals blokken, strepen of haperingen. Controleer daarom ook de connectoren in uw huisinstallatie. Hirschmann Multimedia biedt alle soorten connectoren om uw installatie 4G (LTE)-proof te maken.

Tip 3: Overbrug lange afstanden met een signaalversterker


Veel huishoudens hebben meer dan één tv in huis. Wanneer er in een huisinstallatie van meer dan twee tv's gebruik wordt gemaakt, is het handig om een signaalversterker te gebruiken. De grootte van het signaalverlies is afhankelijk van hoe vaak het signaal wordt gesplitst en de lengte van de gebruikte coaxkabels. Met een antenneversterker van Hirschmann Multimedia lost u dit probleem op.

In het assortiment van Hirschmann Multimedia vindt u verschillende versterkers voor het borgen van het tv-signaal bij een kabelafstand groter dan 10 meter. Kies bijvoorbeeld voor de opdrukversterker ZVA 128; deze versterkt het signaal met 8dB zodat u tot 43 meter kunt overbruggen bij gebruik van KOKA 9 Eca coaxbekabeling. Zo geniet u op meerdere tv's van optimale beeldkwaliteit!Keuzegemak met Ziggo Geschikt gecertificeerde producten


Een of meerdere tv’s aansluiten doe je niet iedere dag. Om te helpen met het maken van de juiste keuzes voor een optimaal multimedia netwerk is op iedere productverpakking van Hirschmann Multimedia een nummer toegevoegd. In onze blog ‘Keuzegemak met Hirschmann Multimedia aansluitschema's’ vindt u handige aansluitschema’s met deze nummers en bijbehorende producten. Bekijk welk schema bij u wensen aansluit voor een optimaal multimedia netwerk